Löydä se

Niin. Minusta ei ole kuulunut mitään aikoihin. En ole saanut itseeni puhtia, kaikki ihmiset ovat jotenkin jääneet taka-alalle. Nyt mieltäni piristää tuleva joululoma, vihdoinkin saan levätä. On ollut kamala stressi koko ajan päällä, en ole osannut purkaa sitä millään tavalla. Asiat ovat olleet vähän vääristyneitä? vähän kuin katsoisin maailmaa ylösalaisin, niin kuin sitä ei ole tarkoitettu katsottavaksi.

Talvi on tuonut takaisin pimeän puoleni. Sen, mitä itsekin pelkään. Minä ehkä ainoana. Kaikki jouluhässäkät, viimeiset kolme viikkoa mennyt kokeisiin lukiessa. Se väsyttää. Ja tämä kaamos lamauttaa. Tuntuu siltä, että päälleni olisi kaadettu betonilaastia, ja vähitellen se on kuivanut kasaan niin etten ole voinut liikkua enää. Pirullista. Niin se talvi on tullut minunkin sisälleni. Enkä pidä tästä yhtään. Vaikka kesällä onkin niin kuuma, että ampuisin auringon taivaalta jos vaan voisin, niin siitä huolimatta kesällä on paljon helpompi elää. Elämää. Mutta uskon, että loman myötä minunkin sisimpäni jälleen lämpenee odottamaan yhä lähemmäksi käyvää kesää. Se on hyvä asia.

Kun sitten mietit, minne menet, mitä teet, tahdotko tehdä, tahdotko mennä, se kaikki putoaa päällesi kuin lehdet syksyisistä puista. Lehtiä haravoidessani minusta usein tuntuu, että teen sen kaiken turhaan, kuitenkin tuulenpuuska räjäyttää kaiken työsi ilmaan. Lopulta, suuren uurastukseni jälkeen, huomaan kuinka lehdet ovat poissa pihaltani, antaakseen tulevan kevään viheriölle tilaa.

Olen pitkästä aikaa onnellinen. Siihen, kunnes seuraavan kerran luen "tupakointi on hengenvaarallista"-tekstin Marlboro-askin kyljestä.

Felidae


Sivua muokattu 9.10.2003