Sano se suomeksi

Tuossa se poika jälleen on, se ihana, komea, söpö poika. Hän, joka saa sydämeni heittämään ylimääräisiä kuperkeikkoja jo puhuessaan minulle. Haluan kertoa hänelle, kuinka ihana hän on, mutta aina aukaistessa suuni saan aikaiseksi vain epämääräistä mörinää. Miten hankalaa!

Minun täytyy varata aika lääkärille puhelimitse. Valitsen kyllä oikean numeron ja tiedän, mitä haluan sanoa, mutta siitä huolimatta kieleni menee solmuun päivystäjän vastatessa puhelimeen. "Niin siis mun nimi on Moria Marri. Anteeks, siis Maria Morri. Saisko teidän aikaa kun tai siis mä haluaisin varata ajan ku mulla ois semmonen.. siis täällä mikä lähtee päästä niin siellä sisällä semmonen kipee joku.. Nii, kurkku on tosi kipee! Siis niin.. Joo se aika sopis hyvin.. Eikun eipäs.. Joo siis niin, sopii siis todella hyvin. Okei, hyvää yötä! Eikun siis kiitos, näkemiin!"

Haluan kirjottaa runon. Haluan kirjoittaa sellaisen runon, joka kuvaa juuri sitä mitä tunnen tällä hetkellä. Siitä tulee hieno runo. Kaikki, jotka sen lukevat, ihastuvat ja kokevat oikean elämyksen. He elävät kanssani koko sen tunteenkirjon ja ajatusten skaalan, joka pyörii nytkin lakkaamatta päässäni. Mutta miksi ihmeessä en saa sanaakaan paperille? Yritän ja yritän, mutta siltikään en saa aikaiseksi lausettakaan, joka purkaisi tätä sekamelskaa. Pääni on yhtäaikaa täysin tyhjä ja toisaalta niin täynnä, että korvistakin pursuaa ulos ties mitä. Tuijotan vain eteeni.

Toisinaan vain tulee hetkiä, jolloin selvien ajatusten maailmaan päästäminen on maailman hankalin asia. Johtui se sitten ujoudesta, tilanteen hämmentävyydestä, luovuuden tuskasta tai siitä, että vieressä sinua tuijottava vaaleanpunainen elefantti häiritsee keskittymistäsi, se vain on vaikeaa. Tuhat ajatusta ja kaikki tunteet värittämässä niitä jotka täytyisi saada nopeasti ulos ymmärrettävässä muodossa. Niin paljon asiaa, niin vähän sanoja kuvailemaan kaikkea informaatiota. Joskus sitä voisi toivoa olevansa tietokone, joka saa tiedon muiden nähtäväksi käyttämällä vain nollia ja ykkösiä ja vieläpä turhia aikailematta ja punastelematta!

Mitäpä tässä turhia enää päivittelemään; tekstiä on yritetty kirjoittaa jo hyvän aikaa ja seuraavaksi aionkin mennä ehdottomaan ystävälleni elokuvaa huomenna. "Emmömguawammammaa?"

idhren


Sivua muokattu 7.10.2006