Mahdollisesti elinkautinen

Kirjoittajan kuva

Olemme jälleen lähtösuoralla katse suunnattuna sinne jonnekin. Vuosi on vaihtunut ja lupauksia on annettu itselle ja kanssaihmisillekin. Mieleeni tuli käsitellä ajankohtaista aihetta vuoden ensimmäisessä kolumnissa,,, nimittäin niitä odotuksia, jotka kohdistuvat tulevaan vuoteen.Usein vuodenvaihtumista juhliessaan ihmiset tekevät ns. uudenvuodenlupauksia, koska kaikkihan niin aina tekevät,,, mutta pysähdytäänpä hetkeksi ajattelemaan asiaa hiukan vakavammin!

On olemassa ihmisryhmä, jonka uudenvuodenlupaukset toteutuvat säännöllisesti sen mukaan kuin niitä annetaan. He eivät juuri koskaan epäonnistu, vaan asiat menevät niinkuin he sanovat!!! Kuinka tällainen voi olla mahdollista? Selitys on hyvin yksinkertainen. Nämä ihmiset HALUAVAT elämänsä muuttuvan, eivät halua muutosta elämäänsä, vaan sananmukaisesti haluavat elämänsä muuttuvan taas kerran piirunverran parempaan suuntaan. Tuo parempaan suuntaan on heidän oma näkemyksensä. Onko se sitten lopulta parempaa vai jotain muuta? Se mikä ei näy ihmettelijöiden suurelle tai pienelle joukolle, on näiden samojen ihmisten erilainen elämänasenne verrattuna muihin arjen sankareihin.

Aamun ensimmäinen tunti ratkaisee päivän sujuvuudesta leijonan osan. Jos joku menee vikaan, se taatusti menee, mutta kun asenne on hyvissä ajoin valittu, on helppoa kohdata melkein mitä vain ja useimmat vastoinkäymisiltä normaali-ihmisen asteikolla tuntuvat asiat ovat pelkkää kiihoketta voittajan asenteella matkustavalle! Kuinka tämä sitten liittyy uuteenvuoteen ja traditionaalisiin lupauksiin paremmasta huomisesta?

No sillä tavalla, että nämä ihmiset ovat tottuneet tekemään päivittäin joukon lupauksia, joiden pohjalle rakentuu heidän päivänsä. Heillä on ikäänkuin selkeä kartta tai suunnitelma päässään hahmoteltuna eri tilanteiden kohtaamiseen vaihtoehtoisine varasuunitelmineen ja näin sivustaseuraavat ja kanssaihmiset joutuvat tilanteisiin, missä he pitävät tällaista "arjen onnistujaa" jonkin sortin onnenpekkana tai Hannu Hanhena joka vihellellen astelee voitosta toiseen..! Totuus kuitenkin on paljon karumpi. Usein nämä ihmiset ovat maksaneet jo tähän mennessä kohtuullista kovemman hinnan eli ovat ns. kivisen tien kulkijoita, jotka ovat ottaneet ennemmin tai myöhemmin opikseen virheellisistä valinnoistaan ja ovat kypsyneet tekemään pieniä päätöksiä päivittäin, joiden mukaan on sitten keveämpi rakentaa rutiinilla tie onnistumisiin päivittäisissä haasteissa. Ja kun he ovat saaneet aikanaan ensimmäiset onnistumisentunteensa, on se riittänyt siivittämään heidät taistelemaan seuraavassa hetkessä entistä raivokkaammin etteivät putoaisi siihen mustaan aukkoon, joka meitä itsekutakin uhkaa päivittäin aamusta iltaan eli että annamme täysin turhien epävarmuuden tunteiden syöstä itsemme varmuuden valtaistuimelta, jonka pala palalta olemme itse rakentaneet parhaiden ystäviemme pyyteettömällä tuella menneitten päivien aikana.

Uudenvuoden yönä annettu lupaus on siis näille ihmisille lupaus muiden lupausten kasvavassa joukossa, vaikka olisi vähän suurempi mitaltaan ja juhlallisempi olemukseltaan – he haluavat sen toteutuvan ja kun he haluavat, se toteutuu, koska heidän aivonsa alkavat välittömästi antaa käskyjä "alaisilleen" ja kun mieli on tottunut saavutettuihin tuloksiin, loppu on pelkkää historiaa! Ja jos tulee käymään niin, että tavoitteet eivät toteudu, mikä kyllä kuulostaa uskomattomalta ammattimaisen asennoitujan kohdalla, asettavat he tavoitteen uudestaan joko saman tai uuden kylmänviileästi kuin kaataisivat maitoa kahviinsa!

Rohkaisenkin Sinua rakas lukijani miettimään tarkasti, mitä viimeksi lupasit itsellesi tai ystävillesi, ja JOS se on turvallista eikä uhkaa maapallon muiden ihmisten vapautta tai yksityisyyttä, mutta selkeästi toisi valoa ja muutosta elämääsi, tartu ja sitoudu siihen kaikin mahdollisin keinoin, etsi ihmisiä ympärillesi, jotka ovat valmiita absoluuttisesti tukemaan Sinua raivaten tietä edelläsi olosuhteista välittämättä ja ilman tekosyitä ja tulet hämmästyttämään itsesi ja puoli valtakuntaa! Ja se onkin sitten vain pelkkää alkusoittoa, koska istevarmuutesi saa sellaisen tällin onnistumisesta, että Sinua ei kaada sen jälkeen yksikään pessimisti, satoi tai paistoi! Elinkautistahan me kaikki nautimme, mutta vapaana mielen kahleista kukin oman valintamme jälkeen – Onnea elämäsi muutosmatkalle!

jAPEi


Sivua muokattu 7.10.2006