Rakkaudesta

Kirjoittajan kuva

Ihmiset eivät rakasta toisiansa tarpeeksi paljon.

Miksi väitän näin?

Koska maailmaan mahtuu sotia, kurjuutta, paljon väärinkäsityksistä johtuvia riitoja ja loukkauksia.

Jos ihmiset muistaisivat, että suurin ilo on tehdä toinen onnelliseksi, maailmassa ei ehkä olisi niin paljon pahaa. Ilman rakkautta ei ihminen voi kauan elää, rakkaudettomuus voi olla tappavaa. Tutkimukset osoittavat, että vauvat kuolevat ja vanhukset dementoituvat ennen pitkää ilman rakkautta.

Mitä voimme tehdä, jos emme tiedä miten oppia rakastamaan? Helpointa tietenkin on rakastaa sellaista ihmistä, joka on ystävä tai sellaista joka meille tekee hyvää. Mutta kuinka moni ottaa haasteen vastaan ja koettaa rakastaa sitä hankalaa ja vaikeaa ihmistä? Rakkaus voi muuttaa ihmisen, varsinkin pyyteetön rakkaus, sille pitää antaa vain mahdollisuus. Se, että ei loukkaa ja hyväksyy toisen, antaa elää rauhassa, on hyvä askel rakkauden portaille – siitäkin huolimatta ettei heti saa vastakaikua. Kärsivällisyyskin kuuluu rakastamiseen. Usein vain ihminen vaatii muilta enemmän kuin itseltään. Valitettavasti huomaan tuota piirrettä itsessänikin.

Rakkaus on huume, jota ei mikään huume maailmassa voita, eikä muuta tarvitse. Jos ihmiset oppisivat sen, he voisivat vielä pelastaa seuraavan sukupolven.

Me ihmiset voisimme oppia rakastamaan toisiamme ilman vaatimuksia nyt ja joka hetki tästä eteenpäin! Rakasta, jotta sinuakin rakastettaisiin, ja rakasta joka tapauksessa. Se ei koskaan ole turhaa. Rakkaus synnyttää rakkautta.

Laura Sirén


Sivua muokattu 7.10.2006