Vapauta mielesi - siivoa mielesi

Kirjoittajan kuva

Kevät on saanut taas aikaan sen, että kirkas valo paljastaa ikkunalasien lian, näyttää hienojen pölyhippujen iloisen tanssin ja saa ihmisen kaipaamaan henkistä siivousta ikkunapesun lomassa.

Allekirjoittanut yritti päästä oikeaan mielensiivoustunnelmaan kävellessään sulaa asfalttitietä pitkin hiekan rahisten eriparisten tennareiden pohjissa. Mielessään hän jakoi elämänsä eri kansiohin ja yhteen isoon asemaan.

Se pullistelikin erilaista turhuutta, unohdettavia muistoja ja salasanoin suojattuja tiedostoja. Tyttö raapi poskeaan miettiessään mitä salasanojen takana oli, siirteli samalla turhia tiedostoja roskakoriin.

Aivotavu aivotavulta mieleen vapautui uutta tilaa, välillä hän tyhjensi roskakorin ja laski menneet ajatukset soliseviin alkukevään puroihin. Jotkut tiedostot eivät mitenkään suostuneet poistumaan tarkan hierarkkisesta järjestelmästä; ne varoittelivat tärkeydestään ja uhosivat tuhoa. Säälimättä tyttö klikkaili näkymättömällä hiirellä avuttomia tavukasoja pois.

Kun sinnikkäinkin muisto oli häipynyt, jäi tilalle paljon tyhjää. Kun loi katseen puolipilviselle taivaalle ja aisti hitaasti mutta varmasti auringon lämmön, tuli mieleen että tänä keväänä mieli ehtii taas täyttyä. Sinne ilmestyy häivähdyksiä vanhasta nostalgisesta kevättunnelmasta, pölyttömistä ajatuksista ja miljoonista suunnitelmista.

Del


Sivua muokattu 7.10.2006