Unelmaa

Kirjoittajan kuva

Kesä ja lomat ovat ohi, ja pääsen pureutumunaan työhöni. Joku voisi katsoa minua kummissaan sanoessani näin, mutta semmoiset ihmiset vaan eivät ilmeisesti ole löytäneet paikkaansa tässä alati muuttuvassa yhteiskunnassamme. Muutos on voimaa – niin kuin kaikki liike.

Legioonatetatterissa näyttelen teatterikesässä, ja jätän sitten teatterin elokuvaa tehdäkseni. Se projekti on riski, ja pitää olla luja usko tekstiinsä, ohjaukseensa, tiimiinsä sekä omiin näyttelijänkykyihinsä. Muutamaan otteeseen uskoani on koeteltu, mutta jostain on aina kuin sattumalta löytynyt tukijoita. En usko sattumiin; kaikella on tarkoituksensa.

Ohjaajan työ on raskasta, mutta antoisaa. On hienoa nähdä kuinka ihminen, joka ei ole koskaan näytellyt, omaksuu neuvoni ja alkaa näytellä niin kuin olen kirjoittanut. Viitisenkymmentä henkilöä käsittävä tiimimme työllistää minua sen verran, että on pitänyt delegoida pienempiä töitä muille. Olen tietoisesti ottanut riskin ja sen suoman vallan. Valta tuo velvoitteita ja erityisesti vastuuta. Nykyään tulee usein semmoinen tunne, että kukaan ei todella välitä pätkääkään. Mutta ei asia niin ole; kyllä aina löytyy ihmisiä joilla on empatiaa ja ymmärrystä.

Hervannan sanomista Vesa Kangas haastatteli minua ja näyttelijä Erkko Lahnajärveä elokuvan tiimoilta. Luulin koko hommaa ensin karkeaksi pilaksi, sillä olen saanut omituista postia tämän tekeillä olevan filmin kanssa. Mutta kyllä meitä haastatteli ihan oikea reportteri. Ilmeisesti Suomessa ei liikoja tehdä elokuvia, kun jo projektimme alkumetreillä kiinnostusta löytyy.

Joka syksy olen aina ottanut tavakseni opetella jotain uutta, ja nyt se on elokuva "Yhdesksäs aisti". Nimi ehkä voi paljastaa kuinka mielikuvitusta voi käyttää. Minua tympivät sellaiset ihmiset jotka ovat laiskoja, eivätkä käytä mielikuvitustaan. MIELIKUVITUS ja UNELMAT siivittävät meitä sanoista tekoihin paljon paremmin kuin mikään rahamäärä. Ilman tiettyä hulluutta ei uskalla tehdä mitään ja mielikuvitus ja unelmat jäävät lukkojen taakse patoutumaan. Silloin voi helposti sairastua.

Olkaa siis rohkeita ja tarpeeksi hulluja elääksenne unelmassanne.

Zombie


Sivua muokattu 7.10.2006