Opiskelu kannattaa

Valintojen maailma, se on tätä nykypäivää. Samalla kun eri ammatinvalintoja esitellään nuorille, heidän valinnan vaikeutensa kasvaa. Ei siis liene suurikaan yllätys, että osa nuorista päätyy lukioon vain saadakseen kolme vuotta lisää aikaa miettimiseen, mihin ammattiin oikeastaan haluaa. Nyt maamme päättäjät alkavat hiljalleen miettiä, pitäisikö nuorten ollakin vanhempia uraa valitessaan.

Itse suuntasin lukioon, mutten suinkaan saadakseni kolmea vuotta aikaa miettiä, vaan päästäkseni helpommin ilmaisutaitopainotteisesta lukiosta jatkamaan muita alan opintoja, esimerkiksi kuuluisaan ja vaikea pääsyiseen teatterikorkeakouluun. Teatterikorkeakoulu ei toki ole ainoa joka on suunitelmissani lukion jälkee, listalta löytyy monipuolisesti alavaihtoehtoja jotka suurin osa hyödyntävät enemmän yleissivistävää koulutusta. Tarvitsen sen lukio-opintoja joka tapauksessa, jos en muuhun niin ainakin Trivial Pursuit -pelin pelaamiseen.

Olipa syy opiskeluun mikä tahansa ja opiskelipa sitä sitten mitä tahansa, pitäkää mielessänne: Te teette sen itsellenne!

kaistis


Sivua muokattu 7.10.2006