Tekemättömät

Elämässä tulee vaiheita jolloin pienistä pieninkin alkaa ajatella heitä, tekemättömiä. Tekemättömät ovat oma ryhmä, jonka määritteleminen on vaikeaa. Tekemättömät voivat olla iloisia, vihaisia, krapulaisia tai jollain muulla turhalla adjektiivilla kuvattuja. Tekemättömät voivat olla ajatuksia, vastustettuja refleksinomaisia tuntemuksia, hullutuksia, ilakoinnin mahdollisuuksia. Ne ovat pieniä demoneja jotka varjostavat tekemättömiä asioita. Tekemättömät ovat myös kuin ruohonkorsia, ajankuluessa ne vanhenevat ja kuihtuvat pois. Se kuinka paljon aikaa siihen kuluu riippuu paljolti sekä Tekemättömästä että Tekemättömän synnyttäjästä.

Joulu on monen Tekemättömän syntymäjuhla. Se on aika jolloin syntyy lisää Tekemättömiä; lahjoja, ideoita, lupauksia, toiveita, ehkä jopa rakkaudenosoituksia. Ehkä Tekemätön on jouluna lapsi Ugandassa, jolle unohdit lähettää rahaa joulukeräyksen kautta. Ehkä Tekemätön on vain yksinkertainen "hyvää joulua", jonka unohdit antaa ystävällesi. Ehkä se on monien Tekemättömien summa; lukuisia asioita jotka muuttuivat Tekemättömiksi.

Joulu on vaikea ja nopea. Se on nopea, jonkinverran kliseinen, hysteerinen, muovinen, kanelinhajuinen, hauska, surumielinen, haikea sekä rauhallinen juhla. Tänä jouluna minä en aio lisätä Tekemättömiä maailmaan. Yksi syy siihen on se ettei minulle ole varaa viettää kunnon joulua tänä vuonna, toinen on se että olen muutenkin ajatellut viettää rauhallisen joulun lämpimän glögilasin ääressä. Päätökseeni vaikkuttaa se että olen viettänyt liikaa aikaa viimeaikoina Tekemättömien kanssa, olen ehkä saanut tarpeekseni niistä, ne nimittäin hyppivät jatkuvasti sormilleni kun yritän kirjoittaa ja puhuvat korvaani kun yritän ajatella. Yritän siksi eroutua neonvaloistetusta, muovipäällystetystä coca-cola joulusta, kohti perinteistä, rauhallista joulutunnelmaa. Vain jotain pientä, rauhallista bluesia taustalla, normaalin rämäkämmän musiikkini sijaan ja lämmintä glögiä sekä hyvä kirja.

Ennen aattoa aioin suorittaa pitkän hippikierroksen, käyn halaamassa ystäviäni ja toivotan rauhalliset joulut. Joillekkin soitan lämpimällä puhelimella. Ne joihin en syystä tai kolmannesta saa yhteyttä, niitä muistan. Sillä hyvät muistot ovat minulle tärkeämpiä kuin Tekemättömät, muistot voivat olla kuin lähimmäisiä. Lähimmäiset asuvat sisälläsi, ne pitävät lämpimänä. Hippeilkää tekin jouluna. Toivotan kaikille lukijoille hyvää ja rauhallista joulua.

T-Punk


Sivua muokattu 7.10.2006