Ajatus 5 vuotta

Kirjoittajan kuva

5.3.2006

Viisi vuotta pelkkää ajattelua – jos olisin otsikoinut kolumnini tuohon tyyliin minua voitaisiin syyttää ajattelemattomuudesta! Itse törmäsin Ajatukseen joitakin vuosia sitten netissä etsiessäni erilaisia Suomessa toimivia taideyhteisöjä. Hetken ajateltuani otin yhteyttä suureen ajattelijaan ja kerroin ajatelleeni liittymistä Ajatukseen, vaikka nuoruus matemaattisesti ajateltuna olikin minun kohdallani jo vanha tuttu. Suuri ajattelija liitti minut mukaan Ajatukseen ja tässä sitä ajatusvirrassa ajelehditaan.

Ajatelkaas tätä: "Tämän sivuston ajatus on vuorovaikuttaa nuorten taiteilijoiden ja luovuuden kanssa. Ajatuksen tarkoitus on koota elävä yhteisö, joka tuottaa kuvia, sanoja ja tunnelmia itsensä ja muiden iloksi." Näin suuri ajattelija on ajatellut haluavansa muuttaa maailmaa Ajatuksen voimalla! Ei ole siis kysymys vain pelkästä ajattelusta, vaan siitä että Ajatus sai alkunsa ajattelemisen tuloksena, mutta hyvin nopeasti Ajatus aiheutti sarjan erilaisia luovuuden ja älykkyyden voimakkaasti höystämiä virtuaalisia tekoja – syntyi Ajatus jonka voi nähdä ja jota voi tutkia ja ihmetellä päivästä toiseen ilman että se yhtäkkiä häviäisi jonnekin!

Ajatus ei siis ole kadonnut minnekään synnyttyään kuten ajatuksille käy päivittäin miljardeissa aivoissa ympäri ajatusmaailmaa, vaan Ajatus on tehnyt aivan päinvastaisen ällistyttävän tempun! Se on kasvanut yhdestä ajatuksesta ajatusvirraksi, missä ajatuksista syntyy tekoja – taideteoksia ja kirjoituksia. Ajatuslaatikko on mainio paikka, joskin siinä voi lentää ajatuksia silmiin kuten hiekkaa hiekkalaatikolla, jos oikein roiskitaan! Aina joskus vieraillessani Ajatuksessa havaitsen kuinka ajatuksia heitellään ilmaan ja jotkin ajatukset aiheuttavat joillekin tuskaa ja pahaa oloa osuessaan silmiin. Me olemme kaikki niin erilaisia, toiset herkkiä ja toiset hyvinkin kovapintaisia ja monet meistä elämän kovettamista eivät kovin usein hoksaa ajatella että joku voisi olla herkempi tunteiltaan kuin me ja ehkä loukkaantuakin meidän arkipäiväisinä ja itsestään selvinä pitämistämme joskus turhankin agressiivisista ajatuksistamme. Ajattelemattomuudesta tuskin ketään voi syyttää koska itse uskon ainakin että ensin syntyy ajatus ja sitten vasta sanat ja lauseet.

Ajattelen niin että kun ajatusten lukeminen on vielä meillä Suomessakin niin kovin vaikeata niin ajatellahan voi melko turvallisesti muiden sitä tietämämättä mitä vain, mutta visualisointi eli ruutuun ajattelu tai ajatusten kirjoittaminen ajatuslaatikkoon voisi olla harkitumpaa. Ikään kuin siihen tyyliin että mitähän minusta ajatellaan kun paljastan ajatukseni. Kuvataiteilijana olen oppinut sen hienon kirjoittamattoman, mutta usein ääneen lausutun totuuden että kaikkea ei kannata näyttää kaikille sellaisenaan. On jotenkin helpompaa saada voimakkaitakin kannanottoja kiinnostamaan isompiakin massoja kun ei kumoa kaikkea mahdollista ajateltavaa kasapäin ajattelemattomasti ja jalostamatta muiden silmiin.

Vähemmän on enemmän eli kuten me kuvataiteilijat usein teemme; ripustamme teokset sopivan etäälle toisistaan ja kasaamme kokonaisuuden jonkinlaisen teeman ympärille. Liikaa ja ahtaasti tekemällä lopputuloksesta tulee tunkkainen. Jokin ajatus on siis hyvä olla jos haluaa saada ihmiset ajattelemaan! Ajatus on mielestäni varsinainen luovuudenpesä ja ajattelen näin lähinnä siksi että etusivu on selkeä ja siitä nopeasti näkee kuinka monenlaisia persoonallisia ihmisiä on mukana. Ihmiset kertovat profiilisivuillaan omista mieltymyksistään ja harrastuksistaan, jotkut jopa unelmistaan.

Kuukauden kolumni on mielenkiintoinen palsta, itse luen sen joka kerta ja useasti vielä uudestaankin! Tiedän kokemuksesta että monet jotka eivät ole Ajatuksen jäseniä, käyvät lukemassa kolumneja ja selailevat sivustoa muutenkin. Ajattelen ja uskon että Ajatus on synnyttänyt valtavan määrän ajatuksia ympäristössämme ja tekee sitä kaiken aikaa kasvavassa määrin.

Omasta ja perheeni puolesta haluan toivottaa paljon ajattelemisen aiheita ja menestystä suurelle ajattelijalle HARRI JÄRVELLE. Haluan myös yhtyä onnittelijoiden suureen joukkoon – älä anna koskaan periksi!

ystävyydellä, jAPEi

jAPEi


Sivua muokattu 7.10.2006