Onnellisuus- ja rakkaushileitä

Kirjoittajan kuva

Mistä on onnellisuus tehty? Suklaatahroista sormissa, suudelmista sateessa, vastaleikatun ruohon tuoksusta, auringon paisteesta, lumitähdistä. Lapsen ensimmäisistä askeleista, kesän pahimmasta ukkosesta, käsi kädessä kävelystä, sulaneesta jäätelöstä. Hyvänyöntekstiviesteistä, kuiskauksista aamuyöllä, lapsuuden lempilelusta, äidin tuoksusta, niistä sanoista jotka ovat olemassa ilman että niitä tarvitsee ääneen sanoa.

Onnellisuus on sitä, että tuntee olevansa rakastettu ja toivottu. Että on joku, joka silittää hiuksiasi kunnes nukahdat, suutelee kipusi pois, ottaa kiinni kädestä kaupan tungoksessa. Joku, joka puhaltaa parantavasti pahimpiin haavoihin kaaduttuasi, joku joka ajattelee sinua ennen nukkumaanmenoa. Joku, jonka kyyneleet ovat sinun kyyneleitäsi, joku jonka hymy tekee synkästäkin päivästä hetkeksi kauniimman.

Vaikka kaipaan onnellisuutta, se myös pelottaa minua. Sillä onnellisuus vaatii rohkeutta ja luottamusta, tietoa siitä että vaikka tämä hetki ei kestä ikuisesti, sen voimalla jaksaa taas ne repeytyneet ja riekaleisetkin päivät.

Sillä miten voi olla onnellinen, jos ei ole käynyt pohjalla? Jos ei ole tuntenut oloaan hylätyksi ja yksinäiseksi, tuntenut rakkauden sirpaleiden putoavan kipeästi kasvoilleen, jäänyt oven taakse ja nukkunut yksin porraskäytävässä, miten voisi tuntea ikuisuuden olevan hetkessä, yhdessä hymyssä, yhdessä kosketuksessa, siinä miten taivas on lähellä ja rakkaus todellista.

Ei ole onnellisuutta ilman surua, ei hymyä ilman kyyneleitä. Ei rakkautta ilman menettämisen pelkoa.

Joskus ajattelen, että ehkä on parempi olla yksin kuin tulla hylätyksi tai jätetyksi. Varmasti liian moni muukin meistä pelkää antaa ajatuksensa, kosketuksensa ja kipunsa toiselle. Ja sitten istumme syksyä kohti pimenevät yöt yksin huoneen nurkassa, käpertyneenä nojatuoliin tai peiton alle. Ja kaipaamme.

Siksi toivon, että tänään ottaisit rakastasi kiinni kädestä – vaikka jokaista heistä. Tai soittaisit, lähettäisit tekstiviestin tai toivoisit heille jotain hyvää. Ennen kaikkea uskaltaisit rakastaa.

Koska rakkautta ja onnellisuutta me kaikki janoamme.

kruzevo


Sivua muokattu 7.10.2006