Enhän minä mitään tiedä mutta

Kirjoittajan kuva

Minä olen. Edelleen tänä uutena vuotena minä olen. Hengitän tätä samaa ilmaa ja kävelen saman kaupungin katuja samassa takissa, samoilla kengillä. Vuosi on vain vaihtunut. Mietin, miksi kliseet saavat korvani punoittamaan ja selkäkarvat pystyyn. Miten saan tästä vuodesta sellaisen vuoden, että se ei muistuta kiiltokuvaa vaan on elämänmuotoinen, värinen ja tuntuinen.

Mikä minusta tekee minut? Ruumiin ja sielun harmonia vai ajatusten tasapaino nuoressa mutta hyvin kipeässä ruumiissani? Miksi olen tällainen? Koska olen sellainen, joka yrittää olla minä sellaisena kuin minä näen. Muut näkevät minut parempana ihmisenä. Yksin tiedän vain ne huonot puolet kaikista syvimmin. Vain minä voin päästä niistä eroon ja oppia antamaan itselleni anteeksi, sekä olemaan armollisempi itseäni kohtaan. Silloin en vaatisi muiltakaan niin paljoa. Mutta olen ennen kaikkea inhimillinen, erehtyväinen ja elämänmakuinen ihminen, jolla on syytä olla iloinen, että elää tässä hetkessä tätä päivää ja antaa muidenkin elää ja olla rauhassa. Runoilen ja valokuvaan. Ne kertovat minusta, mitä asioita pidän sen arvoisina että ne kannattaa kuvata tai niitä kannattaa ajatella runoiksi.

Mutta kun niitä on niin paljon, väkisinkin osa jää vaille runoa ja kuvaa. Ne jäävät päähäni ja jalostuvat muuksi. Se täytyy minunkin hyväksyä, että olen täällä maailmassa jalostumassa ja aina ei ole minun päiväni tai hetkeni. Pitää olla kiitollinen, että saa kehittyä, nauraa, surra, tuntea elävänsä jokaisella solulla ja hengittävänsä molemmilla keuhkoilla tätä ilmaa. Muistan kristallinkirkkaasti ne hetket, kun olin jossain pääroolissa. Lapsuuteni ja nuoruuteni juhlissa ja aikuisuuden oven kynnyksellä. Niitä on ollut minun persoonalleni sopivasti, koska minusta ei ole tullut onneksi kestämättömän ylpeätä.

Tiedän mitä minulla on ja mitä minulla ei ole. Se on yksi tarkoitus, tajuta mikä on hyvää elämässä ja mistä taistella. "Elämä ei ole harmaata massaa, se on vuoristorata sateenkaarimaassa."

Laura Sirén


Sivua muokattu 7.10.2006