Wäinö Äyrämöinen

Paikkakunta Tampere
Silmät vihreänruskeanharmaat
Hiukset ruskea
Kuvaus Olen visuaalis-kirjalliseen ilmaisuun erikoistunut taiteilija, en tosin lahjakas mutta inspiroitunut. Olen tarvittaessa myös esiintyvä taiteilija. Sävelkorvaa en omaa. Olen pakkomielteinen kielellä leikkijä.
Kiinnostuksen kohteet Tunnetut taidemuodot, joista omikseni tunnustan erityisesti sarjakuvan, elokuvan, runouden ja musiikin. Olen kiinnostunut lisäksi filosofiasta (jonka voi myös taiteisiin laskea) ja vastakkaisesta sukupuolesta (kuin myös).
Lemmikit Lemmikki on antroposentrisen maailmankuvan synnyttämän termistön malliesimerkki. Elän samassa taloudessa kahden koiran kanssa.
Harrastukset Jonkin määrittlemättömän täyttymyksen tunteen etsiminen ihmiskunnan henkisten ja aineellisten ominaisuuksien kokonaisuudesta.
Musiikki Rock'n'Roll ja kaikki muu jossain määrin. The Beatles on suuri suosikkini.
Kirjat Dostojevski
Motto Jumalan olemassaolo ei ole se tärkeä kysymys vaan se on Jumala-termin määritelmä.
Lempiväri en tiedä
Ajatus Koska havaitsemme ajatuksemme välittömästi ilman aistihavaintoja, on jotain sellaista oltava olemassa, minkä me sitten ajatuksina havaitsemme.
Liittynyt Ajatukseen 02.01.2011
Elokuvat Elokuva taiteellisena esitysmuotona on minulle luonnollisin. Tarkastelen jokaisessa elokuvassa ensisijaisesti ohjauksessa tehtyjä ratkaisuja.
Huumori Olen huumorin suuri ystävä, mutta väkinäisyys vaivaannuttaa. Huumorin kaunein ilmentymä on mielestäni Monty Python, mutta minua hykerryttää myös kotimaiset naurattajat Spedestä, Tabuun ja Kummelista Pulkkiseen ja Ihmebantuun.
Maailmankatsomus En usko yliluonnolliseen, koska minun havainnoimani maailma ei anna vihjeitä yliluonnollisuuksien olemassaolosta. Olen metafyysinen materialisti, ajattelen biosentrisesti ja evoluutioteorialla on iso paikka sydämessäni.
Runous Olen kolunnut läpi kotimaista runousperinnettä melko tehokkaasti Kalevalalaisesta nelipolvisesta trokeesta Saarikosken vapaamittaisiin runoihin. Laululyriikkaa tunnen myös laajalti ja laululyyrikkona suurin innoittajani on Juice Leskinen.
Sarjakuvat Olen ennen kaikkea ranskalais-belgialaisen sarjakuvaperinteen kasvatti. Aku Ankka, Muumipeikko ja Helmiä sioille ovat myös olleet inspiroivia tekijöitä omalle tyylilleni.

Lähetä palautetta tälle taiteilijalle.

Teokset

1.05.2011 - L'objet céleste

1.05.2011 - Runo pojasta, joka heitti munan