Elokuussa

Kuukauden kolumni on pitänyt kesälomaa ensimmäistä kertaa elämänsä aikana. En ole ehtinyt metsästää kolumnin kirjoittajia yrittäessäni toipua työn ja kouluntäyteisestä keväästä. Opiskelu ja työ yhdessä tosissaan uuvuttavat.

Elokuusta voi ajatella monenlaista. Jotkut julistavat kesän päättyvän koulun alkuun. Toiset pitävät elokuuta kesän parhaana kuuna, toiset odottavat jo syksyä ja talveakin. Joillekin on yhdentekevää mikä vuodenaika on. Monet varmasti odottavat jo koulun alkua, että voisi tavata taas kaikki kaverit ja ystävät.

Itse ajattelin tänään viettää hetken lukuvuoden valintoja tehden. Yliopistoissa tutkinnonuudistus tuo monenlaista lisävaikeutta tähän tehtävään. Opintojaksojen eli kurssien nimet, tunnukset, sisällöt ja esitietovaatimukset ovat muuttuneet. Jos en onnistu itse opintojen suunnittelemisesta, aion hakea apua opintoneuvojalta. Umpisolmuista ei voi selvitä pelkästään omin voimin, mutta onneksi apua voi etsiä.

Tämän lukuvuoden yritän mitoittaa paremmin voimilleni sopivaksi kuin edellisen. Omien voimien ja ajan riittävyyden arvioiminen ei ole helppoa. Toivoisin kehittyväni siinä. Enköhän opi paljon muutakin. Joka päivä opin edes jotain pientä. Se motivoi aloittamaan joka päivän.

Toivon kaikille kuukauden kolumnin lukijoille hyvää elokuuta ja tervetuloa takaisin kolumnin pariin!

Harri Järvi