Teinin suunnitelmia

Oli kaunis päivä. Linnut lauloivat ja aurinko paistoi. Oli kesäloma. Normaalisti olisin loikannut ylös sängystäni ja kirmannut ulos pellonreunaan. Siellä kun on ihanan avaraa ja vastaheränneenä on ihanaa heittäytyä tuulen syliin…

Mutta tänään, "tänään kun meidän olisi tarkoitus järjestellä lattian hiontaa! Se tarkoittaa siis sitä, että koko perhe höösää tilpehöörit laatikkoihin ja huonekalut kannetaan autotalliin… Hirveää!! Kasvavien lasten tulee päästä ulos ja uimaan tällaisella säällä! Mutta ehkä hommien jälkeen… Mitä minä ajattelin kun tuon kirjoitin?! On hullua edes ajatella tuollaista! Näin kun asustaa kuuden hengen perheessä, ei sitä kannettavaa ja pakattavaa ole ihan vähän… " ajattelin, ja köllöttelin sängyssäni silmät kiinni.

Mutta kun on kaksi kissaa ja koira, voi niiltä silloin tällöin hakea lohtua… Ja "huomennahan saattaa olla yhtä nätti ilma, eikä meitä muutenkaan päästettäisi huomenna edes sisälle, sillä silloinhan äiti hioo lattiaa. Aivan, loistavaa! Huomenna on siis 'vapaapäivä', eli tänään voi vielä käyttäytyä kiltisti. Huomenna vasta laitetaan ranttaliksi jos vanhemmat koittaa taas saada hommiin!" hoksasin ja nousin vikkelästi ylös, ja laitoin itselleni ja pikkuveljilleni aamiaista.

Audrey IV