Minä vastaan muu maailma

Olet yksin, istut portailla ja tarkkailet kadun kulkijoita. Mitä näet? Ohitse kävelee ihmisiä puku päällä, punkkareita, rokkareita, hippejä ja muita henkilöitä, jotka edustavat erilaisia ihmisten kehittämiä tyylisuuntauksia.

Et tiedä miksi istut portailla yksinäsi tai mitä odotat, mutta kuitenkin istut ja odotat.Istuessasi huomaat itseesi kohdistuvia katseita, joista huomaa katseiden antajien ajatukset itseäsi kohtaan. Toiset toistaan ihailevimpia, vihaisempia tai halveksuvia ja jotkut jopa pelokkaita. Kuitenkin itsestäsi tuntuu kuitenkin kuin olisit yksin vaikkakin ihmiset kävelevät massoina, pareina tai yksinään ohitsesi. Olet erilainen ja tiedät sen, etkä huomio toisten ajatuksia tai välitä niistä. Olet vain oma itsesi. Vaikkakin välillä tuntuisi, että ihmiset kävelisivät ylitsesi koska pitävät sinua huonompana, et välitä. Ajatuksesi ovat harhailevia.

Tuntuu kuin muut eivät pitäisi sinusta, mutta samalla he tuntuvat ihailevan sinua. Ihailulla tarkoitan, että he haluaisivat rikkoa rajojaan ja olla toisen näköisiä kuin mitä he ovat tällä hetkellä, mutta tämä vähemmistö ei uskalla olla erilainen, peläten sitä että heille tullaan nauramaan tai etteivät he kestäisi toisten katseita.

Jos kuitenkin sinulla on erilainen tyyli kuin enemmistöllä kansasta, mikä usein tarkoittaa lain "kaikki" näkevien silmien alla "epäilyttävää henkilöä". Saattaa olla, että poliisi pitää sinua ulkonäkösi perusteella kriminaalina ja tekevät sen perusteella "itse alotteisen ruumiin tarkastuksen". Näin poliisi termejä lainaten.

Suuri osa ihmiskunnasta arvio meidät ulkonäön perusteella, joka on virhe. ' Se, että ulkonäöstä vedetään johtopäätös, on vain stereotypia. Se, että näyttää ulkoasun, hiusten värin, tai jonkun muun asian perusteella joltain, ei tarkoita että olet se joku muu.

Niin kauankin kuin muilla kestää tajuta, ettei kaikki ole ulkonäöstä kiinni, emme voi muuta tehdä kuin nauraa heidän tietämättömyydelleen.

Dacapo