Ovatko meidän kaltaisemme tämän aiheuttaneet

Ollessani pitämässä hauskaa kuluneen kesän aikana, tajusin kuinka hankalaa, ongelmallista ja vaarallista se voi olla.

Asun yhdellä Vantaan huonoimmista alueista tilastojen, itseni ja ystävieni mukaan.

Paikkakuntaa terrorisoivat alkoholi, huumeet, nuoriso joka yrittää nostattaa omaa kannatustansa omiensa piireissä ja töhertelijät jotka pilaavat osakseen paikan ulkoasun muiden sotkijoiden ja vandalistien joukkossa.

En kiellä asiaa, ettenkö olisi jossain vaiheessa tai vieläkin osakseni ollut näiden joukossa jotka tätä aiheuttavat.

Mutta me olemme vielä pieniä ongelmia verrattuna tähän asfaltti viidakkoon mikä ympärillämme villitsee.

Jos täällä kulkee yksin väärään aikaan väärässä paikassa, voit tulla ryöstetyksi, hakatuksi tai muuten vain suullisen herjan kohteeksi, joista tämä viimeinen on onneksi yleisin.

Olen asunut täällä vasta noin viisi vuotta, mutta kuitenkin tämän lyhyen ajan aikana olen oppinut vihaamaan tätä paikkaa ylitse muiden.

Ystäväni, kuin veljeni ovat osakseen saaneet viettää täällä vuosia kauemmin, enkä vieläkään tajua kuinka he siihen ovat pystyneet.

Voimani saan selviytyäkseni niistä harvoista vapaa ajan vietteistä jota täällä on, mutta mikään ei nykyään ole ilmaista joten ne vähätkin maksavat useinmiten liikaa.

Yleisin asia mitä täällä teemme on päihteiden käyttö aina kun siihen on mahdollisuus.

joten olemme osaksemme ongelmaa siinä missä muutkin, mutta sekin vain olosuhteiden pakosta. Se on täällä ainoita asioita millä pääsemme todellisuutta pakoon.

Toivon että täällä ja muualla voisimme vaikuttaa osaksemme tulevien nuorien elämään jollain toisella tavalla kuin antamalla heille ongelmia, ilman mahdollisuutta parempaan.

Dacapo