Isä ja veljekset

Isänveljet

Osmo oli isän veljen nimi Olin kuulemma heidän luona kun hän kuoli varmaan -79, ehkä? En tiedä

Isä ei paljoa puhunut. Kunnioitti kuitenkin. Oli ilmeisesti Poliisi Helsingin seudulla. Ja on haudattu Hietaniemeen. Olisi ollut hienoa tietää jotain hänestä.

Nyt ei ole ketään keneltä kysyä.

Jussi oli toinen, Hänet muistan. Jussi kuoli kun olin laivalla enkä päässyt hautajaisiin. Isäni oli romahtaa siellä enkä voinut häntä auttaa.

Jussi piti aina perjantaisin sauna-illan isäni perheelle Ruotsissa. Olin vain lapsi silloin, mutta heillä oli mukavaa olla. Ihan pienenä kun asuttiin tehtaan talossa yläkerrassa ja Jussi vaimonsa kanssa asui kellarissa, niin lauantaisin Jussi huusi aina minulle ja siskolleni Pialle joskus iltapäivällä "jäätelöä!" ja silloin me rynnättiin portaat alas, pihan poikki ja kellariin ja esillä oli isot lautaset jäätelöä.

Mukava muisto, muistan vielä Jussin huudon pihan yli.

Faija oli silloin jossain muualla töissä. Tuli kait viikonloppuisin tai muutaman viikon välein. En muista kovin paljoa siitä silloin. Muistan hänen sinisen Volvonsa ja että jouduttiin pihalle heti kun hän tuli kotiin. Kait siellä ikävää hierottiin.

Isä ja jussi ja osmo on kuolleet. Enää ei ole suvusta kuin isän nuorin tyttö, Carolyn, ikävä on kaikkia. Muistoja on onneksi vielä. Toivottavasti joskus vielä muutakin.

Isälle, sinun muistollesi Isä

Havman