Ajatuksia joskus muinoin 2005

Kuinka saada asiat hoidettua siten, ettei kukaan joutuisi kärsimään tekojeni tai aikomuksieni johdosta?

Siten kuin haluat toisten sinuun suhtautuvan, siten käyttäydyt!

Siten kuin tunnet olevan oikein järkesi ja tunteikkuutesi kautta.

Siten kuin olet antanut itsellesi anteeksi, siten annat anteeksi toisille. Jos joudut pattitilanteeseen, ajattele!! Mutta älä niin,että huomaat olevasi annetun tajuttomuuden valtaan.

Kuinka suhtautua pahoja/ikäviä asioita kokeneita kohtaan? vai pitääkö suhtautua, jollakin tietyllä tavalla?

Jos on tietynlainen tapa käsitellä asioita niin silloin se on ihan hyvä. Mutta "erityistapaukset" vaativat omanlaisensa ja omakohtaisen tavan suhtautua.

Jos henkilö on kokenut pahoja asioita, joko itselle tehtynä tai läheiselle, josta on välittänyt hyvin paljon, silloin hän on saanut paljon sydäntä särkevää kokea. Paljon sellaista, mikä ei kuulu kokemisiin, joita pitäisi kokea.

Ei saa olla pakkoa eikä ehdottomuuksia. Ei saa sanella, mitä saa, mitä ei, ellei kyseessä pelisäännöt, kuinka on yhdessä pelailtu jne… .

Kuinka pahoin häntä onkaan käsitelty… kuinka paljon hän on joutunutkaan kärsimään… kuinka voisin helpottaa hänen oloa ilman selkeitä seksuaalisia ahdistustiloja…

Aina pitää osata kysyä, mitä voi, mitä ei.

En halua tuottaa kenellekään pahaa, mutta tuotan sitä huomaamattani. Myös huomaamattani tuotan parannusta. Minkä sanoillansa/teoillansa saa aikaan, on suurinta voimaa. Jos on voimaa, ei sitä saisi käyttää väärin.

Luulen voiman olevan kiintymyksen ja myötätunnon välityksestä kumpuavaa. Se syntyy rakkaudesta… lähimmäisen rakkaudesta. Uskosta voida auttaa ja olla tukena.. Ken ei halua kuulla Jumalan sanaa, haluaa kuulla lähimmäisen rakkaita lämpimiä sanoja. Sanoja, jotka antavat lämpöä, ovat suurimpia kivunlievittäjiä.

Jos syntyy lämpöä, syntyy turvan tunnetta. Turvassa on hyvän turvaisaa, antaa mielen levätä ja ajatusten rauhoittua. Jos tulee häiritseviä ajatuksia mielehen, jos turva muuttuukin turvattomaksi ja mieli juoksee ylikierroksilla, silloin on parempi olla paikka minne mennä piiloon. Piilohon, jossa saa taas tuntea olevansa turvassa mielen juoksemiselta.

Jos kehollinen läheisyys tuntuu pahalta ja sen kestää vaivoin ja suree, kun ei voi kuin yrittää kestää silloin pitää lopettaa pahat ja ilkeät toiminnot ja suotuva itsellensä aikaa. Kuinka kaverukset tuntevat toisensa vuosienkin jälkeen? he ovat olleet läheisiä ja silti antaneet aikaa kullekin omaansa. tehneet yhdessä ja antanet panoksensa puhua puolestansa, kuinka paljon ovat halunneet vaikuttaa lopputulokseen.

Tarjoa kätesi ja anna käden hoitaa puhuminen puolestasi. Käsi on paljon mahtavampi kuin hienot puheet. Hienot puheet tarvitsevat aina käsien apua tehostamaan merkityksiä, kun taas käsi ojennettuna oikeaan aikaan voi pelastaa turhalta selittelyltä. Toisaalta jotkut tilanteet vaativat puhumista ja suovat puhumisen sekä käsien yhteistyön auttaa. Kunhan vain antaa luottamuksen kasvaa, Silloin apu otetaan vastaan.

Corellamus an Daremus