Kuinka tunnemme vain yhen hullun?

Oli taasen sattunut ilta, jolloin liiankin iloisesti, iloiset veikkoset, olivat päätyneet juomaan edellisen illan unohduksiin. Nämä veikkoset… niin tunnetteko/tiedättekö heitä? Ette tunne? Ettekä tiedä? No, olisi asianlaita parhain saattaa tiettäväksenne.

Kuten useimmat tarinat kertovat, jokainen kylä sisällöltään pitää sisällään pari järkevää, pari hullua ja pari.. siis oikeammin lopun kylän väen. Emme voine piinata tämän kummemmin lukijaa tai harvinaisemmin lukijoita arpaleikeillä. Pari hullua kylästä tästä oli kyseessä.

Siis he olivat päätyneet änkyrään ja vielä pahimpaansa. Mottonsa saattaisi kuulua tyyliin "Minkä muistat eilisillasta, on huomisiltana huuhdeltu potenssiin kaksi."

Kylän kaksi järkevää, kylänjohtaja ja pappi olivat tämän hullun äärimmäiset vastakohdat. Tuskin tarvinnee mainita kertoja, jolloin kylänväki on joutunut tunnustamaan ääripäiden mittelöä. Ääripäiden mittelöksi kovin siistiä ja fiksua ne ovat, mutta vakuuttaen, ettei asia niinkään lie. Rumia sananvaihtoja, henkilökohtaisuuksien paljasteluja, jne.., tulee joka käänteessä.

Kerran ja juuri… tuon hullun parin juopinki-illan jälkeen, voitiin olettaa tasapainon järkkyneen. Kuinka yllättävää olisikaan, kuun kuulisitte kuulutuksen "Jälleen yksi hullu kuollut tekojensa tähden." Näin kävi…

Toinen hulluista kuoli. Jäipä jälkeenjäänyt suremaan. Pappi uskoaan tunnustaen, suostui kaiken uhmansa jälkeen, hautaamaan ääripäänsä. Kylänjohtaja ja kylän ainoa hullu pitivät puheen. Niin he olivat iloisia veikkosia nämä hullut. Toine kuoli ja jälkeenjäänyt myöhemmin, mutta juuri jälkimmäisen syytä lie, että nykysin kylissä kuin kylissä löytyy yksi hullu ja kaksi järkevää sekä kenties kylänväki.

Tiuedättekö/tunnetteko nämä hilpeät veikkoset? No, ettepä tietenkään sillä tunnette ja tiedätte vain sen hullun ,joka puhuu oudosti, kiroilee, puhuu tuhmia, elehtii rumia… kuten hyvin tunnustatte luettuanne tämän. Siis tuon sattuman vuoksi jokainen kylä tuntee ja tietää hullunsa.

Kertoelma siitä kuinka jokainen kylä tietää vain yhden hullun.

Corellamus an Daremus