Lentävän possun seikkailut

Olipa kerran possu, joka halusi lentää.

Tämä possu oli aina katselemassa ylös taivaalle ja toivomassa, että hän joskus lentää osaisi. Kerran possu sitten näki kotkan laskeutuvan hänen luokseen. Kotka oli Suuri Kaarp. Hän sanoi possulle,että hän voisi opettaa possun lentämään jos hän pudottaisi rajusti painoansa. Silloin hän –Suuri Kaarp– voisi jaksaa lennättää possun ilmaan ja päästää irki lentämään.

Meni viikko ja toinenkin.Meni kuukausi ja kolmaskin kunnes oli mennyt vuosi. Silloin possu huomasi olevansa tarpeeksi laiha ja siten valmis lentämään. "Enää tarvitsisi kasvattaa vain siivet" ajatteli possu ja alkoi kasvattamaan siipiä. Tämä ei sitten millään meinannut onnistua. Mitään ei tapahtunut vaikka possu kuinka yritti kasvattaa siipiä itsellensä.

Jonkin ajan kuluttua tuli Suuri Kaarp possun luokse. "Olet näköjään ensimmäisen saavutuksesi saavuttanut.Nyt on lopullisen testin aika. Jos selviät tulen antamaan sinulle suurimman kunnian osoituksen mitä possu voisi saada". Ja niin possu puki siivet ylleen ja kotka nosti hänet ilmaan.

Tarpeeksi korkealle päästyään Suuri Kaarp kääntyi possun puoleen ja sanoi "Tulet olemaan ensimmäinen possu joka on päässyt ilmaan asti ja laske.. niin se jääkin sitten nähtäväksi. Olet nyt omillasi." Silloin kotka päästi kyntensä irki possusta ja possu aloitti matkansa kohti maata.

Possu yritti siipiä suoraksi,kun ne olivat menneet kasaan ylös tullessa.Tämä osoittautui aikamoiseksi ponnistuksen kohteeksi.Possu kumminkin lopulta onnistui suoristamaan siivet ja aloittamaan lentämisen sillä maan läheneminen ja lentämisen aika olivat käsillä. Nyt pitäisi possun toimia nopeasti tai muuten häntä ei tulisi oleman.

Possu keskittyi ja alkoi liikuttamaan siipiä harkituin liikkein kuten oli nähnyt Suuren Kaarpinkin tekevän.. Silloin tapahtui ihme, että possu huomasi lentävänsä. Vihdoinkin hän alkoi lentämään ja liitämään sekä laskeutumaan turvallisesti maahan.

Laskeuduttuaan Suuri Kaarp tuli hienon näköisen sulan kanssa possun luokse ja sanoi "Nyt olet osoittanut olevasi tämän kallisarvoisen sulan arvoinen.Tämän saavat vain he jotka oppivat lentämään. Voit tuntea itsesi ylpeäksi possuksi" ja Suuri Kaarp antoi sulan possulle. Nyt possu saisi olla rauhassa unelmiltaan jonkin aikaa. Sillä uusia seikkailuita hänellä tulee oleman.

Corellamus an Daremus