Tunnustus

Hän sattui kohalleni. Kuka kysynette. Hän, joka tulee muuttamaan elämäni tai ainakin sillä hetkellä tuntui siltä.

Tämä oli alkanut tämä semmoinen hyvin erikoinen tunne elämään sydämessäni aiemmin syksyllä. Nyt olimme jo sentään kohta puolihin keväässä. Tämä tunne oli heräillyt tuona väliajalla hyvin hilkkusilla tiedostuksilla ajatuksiini.

Oliko hän tosiaankin sanomassa ne sanat, joita olin jo niin moneen kertaan yrittänyt suoltaa suultani tai siis suustani ulos, jotta voisin vihdoinkin tuntea hänet ainaisesti omanani. Ei se voinut olla niin.

Odotus tuntui raastavalta, hikisiä ajatuksia mietteiden lomassa sujahdellen kuin odottaen milloin muuttua kylmän väreeksi ja huonoksi tunteeksi "Ei tule käymään hyvin". Hän vain ei sanonut niitä sanoja.

Vuosi seurustelustamme. Olin jo moneen kertaan aikonut ilmaista syvän tuntoni Hänelle. Jokin ajatus oli tullut hukuttamaan aikeeni. En ollut kyennyt. Sydäntä raastaa… Miksi en saa sanottua? Miksi se on niin vaikeaa.

Heräsin aamuun. Viesti vieressäni, rakkaani luultavasti asioilleen lähteneenä, ajattelin. Hoisin aamuhommat, jotka olivat alkaneet tuntua arjen arjelta niin eli siis rutiinilta. En enää haikaillutkaan sanovani sitä eikä Hänkään sitä sanomaan. Päädyin telkun äärelle..

Illalla katsoin kirjettä ja pelko heräsi. Hän oli lähtenyt. Hän ei tule enää takaisin. Ei saa niin käydä ei. Minä rakastan häntä… Tunnustus?

Avasin kirjeen.

"Rakkaani. Odotin kuulevani sen huuliltasi. Odotin, että tuntisit samoin. Luulin haluavamme toisemme. Kun illalla luet kirjeeni toivon sanojesi olevan juuri ne, joita aina odotin. Silloin voin sen sydämessäni kantaa mukanani. Rakas.. Rakastan sinua ikuisesti."

Murruin. Muserruin.

Heräsin aatosteluistani ja pyysin rakkaani toistavan sanomansa.. olin ollut ajatuksissani.

Hän katsoi minuun ja sanoi "Rakastan rakkaani vain sinua. En voi ketään toista suoda sydämeeni. Otathan minut? Saanhan olla ainoasi?" ja hänen katseensa niin kauniin anovana.

Sanoin.. "Tunnustan rakkauteni sinuun. Tunnustan rakastavani sinua ainoastaan. En muita huoli. Olet minun jos niin haluat. Olet ainoani… "

Rakkaus, Rakas, Rakkahin… Tunnustus?

Hetken kirjoitelma, joka ajatuksia omalla tavallaan käsittelee. Jotain mikä nyt tuli kirjoitettua.

Corellamus an Daremus