Cupido

Tämä oli hänen ensimmäisensä, neitsyyden menetys selvänä, kuuma päivä puistossa. Hän seisoi noin kymmenen metrin päässä puistonpenkistä, jolla nuori pari istui. Paitsi etteivät he olleet vielä pari. Ihmisille he olivat vielä kaksi täysin eri ihmistä eri maailmoista. Heiltä puuttui se yhdistävä kokemus. Nuoren miehen kädet hikoilivat. Se oli nyt hänestä kiinni, mitä tulevaisuus noille kahdelle tuo tullessaan ja mitä jättää tuomatta. Hänen päässään takoivat ohjeet:

- Sininen nuoli kaveriin ja punainen neitiin. Kaksi hyvin tähdättyä peräkkäistä laukausta.

Lapset leikkivät parin metrin päässä hippaa. Joku työnteli lastenvaunuja ja joku pysähtyi ihailemaan miten suloinen ja lutuinen se pieni siellä vaunuissa oikein olikaan. Ihmiset virtasivat ympärillä, mutta kukaan ei kiinnittänyt huomiota mieheen, joka seisoi keskellä puistoa varsijousi kädessään. Hän nosti jousen ja tähtäsi penkillä istuvaa nuorta miestä. Sulki toisen silmänsä ja teki liipaisinsormella pienen nykäyksen, joka toimi harjoituslaukauksena. Hän siirsi tähtäimen naiseen ja toisti maneerin. Sitten hän kaivoi repustaan kaksi nuolta, vaaleansinisen ja vaaleanpunaisen. Asetti vaaleanpunaisen poikittain hampaidensa väliin ja vaaleansinisen jalkajousen viritetyn taljan eteen. Hän kohotti aseen ja tähtäsi miestä kohti.

"Päähän vai sydämeen? Johonkin muualle, onko sillä väliä? En mä tätä vittu ajatellut. Sydämeen varmaan, sieltähän se rakkaus lähtee. Tai aivoistahan se oikeastaan lähtee jos tiedettä ajatellaan. Mitä vittua mä teen?"

Hän kohdisti tähtäimen miehen rintakehään, sinne missä oletti rakkauden olevan. Hänen kätensä olivat jo märät, ei enää nihkeät. Hikipisara laskeutui pitkin hänen otsaansa, valui nenän ohi suussa olevan nuolen pinnan kautta kielelle tuoden tilanteeseen sopivaa suolaisuutta.

Hän tyhjensi päänsä, jännitti otteensa ja puristi liipaisinta kevyesti.

Nuoli suhahti ja singahti saman tien törröttämään puistolla istuvan miehen polvesta. Koska miehellä oli shortsit, veri tursui näyttävästi pitkin säärtä. Nuolen toinen pää törötti polvitaipeesta ja sai ampujan melkein oksentamaan.

Mies ei reagoinut polvessaan olevaan nuoleen mitenkään. Hän rykäisi kevyesti keräten rohkeutensa ja puhui ensimmäisen kerran vieressään istuvalle naiselle.

- Hieno päivä tänään.

Hän manasi mielessään sitä, kuinka kliseiseltä kuulosti. Vaaleanpunainen nuoli suhahti naisen ohimoon ja verinoro alkoi valua suupielestä hänen vastatessaan.

- On kyllä! Ei parempi voisi olla.

Nuori mies laski jalkajousen tähtäyksen ja oksensi nurmikolle edessään. Ihmiset heidän ympärillään jatkoivat kävelemistään. Vanha koiraa taluttava nainen vilkaisi nuorta paria penkillä ja saattoi nähdä kuplan joka ympäröi kahta toisistaan selvästi kiinnostunutta kohtaajaa.

Mies ja nainen saivat tietää olevansa melkein naapureita ja jakoivat lopulta kotimatkan. Kaksi päivää myöhemmin he kävivät ensimmäisen kerran yhdessä ulkona ja kaksi vuotta myöhemmin he saivat ensimmäisen lapsensa.

Pieni rujo tarina rakkaudesta

Ruokamulta