Rukous on osa elämääni

Joka aamu kello kuusi herään sängystäni rukoilemaan jumalaani, että hän antaisi minulle paremman elämän tälle maalliselle vaellukselleni. Rukouksiini odotan vastausta aina kello yhdeksään asti, mutta en saa muuta vastausta kuin sen, että sivupersoonani Lilli neuvoo lopettamaan tupainnin, koska hänellä on paha astma.

Kello yhdeksästä alkaen elän normaalia nouren miehen elämää syöden, juoden ja piereskellen. Tupakkaakin tekisi mieleni polttaa, mutta en uskalla, ennen kuin Lilli lähtee töihin kirjastoon. Yleensä Lilli lähtee kello kello yksitoista, mutta välillä vasta puolen päivän jälkeen iltavuoroon. Lillin lähdettyä rukoilen uudestaan, koska luulen jumalani vastaamattomuuden johtuvan Lillin läsnäolosta. Jumalani ei ole vastannut minulle Lillin poissa olessakaan.

Kello viisitoista aloitan päivän pisimmän rukoukseni, joka kestää yleensä kaksi tuntia ja siinä pyydän apua jumalaltani, että hän kehoittaisi Lilliä muuttamaan omaan luukkuun, eikä majailisi toisten asunnoissa. Kerran jumalani oli antanut Lillin tämän toivomani käskyn, ainakin luulen niin, koska Lilli muutti oikealta vasemmalle aivopuoliskolle. Voi sitä meluamista, kun Lilli rupesi siirtelemään tavaroita aivopuoliskolta toiselle. Kolme pitkää tuntia Lilli siirteli niitä työvuoronsa päättymisen jälkeen. Akvaario oli pahin kaikista, koska Lilli läikytti vettä aivopuoliskojen väliseen rappukäytävään. Veden leviäminen sai minut tuntemaan samaa tuskaa kuin kymmenen vuotta aiemmin, jolloin olin hukkua järveen. Onneksi muutto oli saatu tehtyä, ja vedetkin Lilli moppasi pois.

Kello kaksikymmentäneljä rukoilen jumalaltani lottovoittoa, jotta voisin ostaa soutuveneen. Soutuveneellä minä soutaisin Saharan autiomaahan, kun kuulin ettei sinne ole soudettu aiemmin. Kerran jumalani antoikin minulle lottovoiton, 124 markkaa. Minä menin ostamaan sitä soutuvenettä, josta olin pitkään haaveillut. Lottovoitollani sain airot, mutta soutuvene itse maksoi paljon enemmän. Ajattelin, että soutuveneet helvetissä ovat varmaan halpoja maan päällisiin hintoihin verratuna, ja pyysin jumalaltani enemmän rahaa.

Nyt lottovoitostani on kulunut reilut kaksi vuotta, mutta rahaa ei ole tullut lisää jumalaltani, eikä muualtakaan. Lillin naapuriin muutti kaksi kuukautta sitten Rolf tai siksi hän itsensä esitteli muuttaessaan päähäni. Luulen, että Rolf ei ole oikea nimi vaan keksitty. Rolf juo päivittäin alkoholia ja soittaa stereoita kovaa. Se häiritsee minua kovasti, ja en ole oikein kunnolla pystynyt rukoilemaan melun vuoksi.

Aamulla kello kuuden rukouksessani aion sanoa jumalalleni suorat sanat. "Pysy saatana helvetissäsi. En minä sinua tarvitse, minulla on lääkkeet, hoitajat ja pieni pyöreä huone. Sitten vielä Rolf ja Lilli päässäni. Sä saatana olet täysin paska jätkä, hyvästi".

Rukous voi olla myös erilainen

Emeritus K. Saarikuikka