Petosta

Miksi ihmiset ovat niin ilkeitä? Miksi ihmiset eivät hyväksy erilaisuutta? Miksi ihmiset petttävät toisiaan, jättävät toisensa ja ovat aina niin oikeassa, vaikka tosi asiassa ovatkin niin väärässä? Maailmassa pohdin esimerkiksi tällaisia kysymyksiä, mutta niihin en ole saanut vastauksia. Ihmiset, en siis väitä että kaikki, vaan valtaosa, ovat niin kylmiä. Ihmiset eivät ymmärrä, miten maailmassa pitäisi toimia. Eri ikäisiä syrjitään, eri värisiä syrjitään, eri näköisiä ja muutenkin erilaisia ihmisiä syrjitään. Jotenkin se on niin ihmeellistä, se on niin väärin.

Asenne pitäisi muuttua, ihmisten pitäisi ajatella asioita monilta kannoilta. Jotkut eivät osaa muuta kuin olla paha, epärehellinen ja niin mahdottoman kylmä ja itsekäs. Jotkut ajattelevat vain itseään, itseään niin paljon, ettei edes läheinen ole tärkeä. Jos kadulla tulee vastaan eri värinen ihminen, heti hänelle aletaan huutelemaan rasistisia asioita, se on niin väärin. Jos joku on erilainen, heti pudotetaan pommi maahan, haukutaan ja loukataan toista, tuotetaan niin paljon syyttömille pahaa mieltä.

Ihmisten pitäisi ymmärtää, ettei meistä kukaan ole samanlainen, ja erilaisuus on niin hyvä asia. Jos kaikki olisimme samanlaisia, ei maailma olisi niin mukava, ei mitään vaihtelua milloinkaan. Ihmisten pitäisi miettiä mitä toiselle sanoo tai tekee. Ehkä kaikista helpointa olisi miettiä, miltä tuntuu jos se sama paha mieli ja tuska tuotetaan juuri itselle, se auttaisi jo ymmärtämään, miltä se toisesta tuntuu. Jotkut ajattelevat, ettei kukaan kuitenkaan koskaan tule sanomaan juuri itselle mitään pahaa, kun hän on niin täydellinen. Kukaan ei uskalla, "Olen niin paha ja väkivaltainen, ja sehän ratkaisee asian!" Asiahan ei ole näin, aina voi sillekin ihmisellekin tulla paha vastaan. Voi tulla, jos meistä valtaosa on samanlaisia, vai ovatko kenties pahat liittoutuneet hyviä ja huonoja (huonoja siksi että ovat hyviä) ihmisiä vastaan. Ei, jokainen voi miettiä itseään hyvänä ja hyvän tuottaminen tuo hyvää mieltä sille, jolle sen tuottaa, ja myös itselle. Mitä tämä maailma olisikaan, jos kaikki päättäisivätkin olla hyviä, hyväksyä kaiken ikäiset, näköiset, väriset, ja muutenkin erilaiset ihmiset?

Miettikääpä kaikki tätä nyt omilla tahoillanne, jotka tämän luette. Olen niin kyllästynyt siihen pahuuteen, siihen, että ihmiselle tuotetaan tahallaan, ilman syytä pahaa mieltä ja tuskaa. Jokainen voi nyt miettiä näitä asioita omassa päässään, itse ja tehdä päätöksen, olla hyvä ihminen, tai edes ainakin yrittää, varmasti tämä maailma parantuisi ja huomattavasti vähenisi tuska, paha mieli ja ikäväkin. Toivottavasti kaikki ymmärtävät, mitä tällaisella tarkoitetaan. Kaikkea voi itse muuuttaa, jos vain haluaa.

Ihmisten kylmyys, se on liian yleistä ja liian normaalia ja se pitäisi saada loppumaan. Ihmisten pitäisi tajuta maailman oikea laita.

Tuutikki