Siivet (novelli)

Olipa kerran poika nimeltä Riku. Riku asui Helsingin keskustassa ja eikä puhunut melkein ikinä paitsi kotona. Koulussa hän piti huppua päässä aina ja eikä puhunut kenellekään. Hän oli kuin ihan muussa maailmassa. Välitunnilla hänen luokkalaisensa, Pia tuli ja sanoi: "Hei. Mitä kuuluu?" ei vastausta. Pia sanoi uudestaan: "Mitä kuuluu?" Ei edelleenkään vastausta.

Pia odotti vähän aikaa ja lähti menemään. Yhtäkkiä kuului hienostunut ääni Rikun suunnasta: "Minulle kuuluu hyvää. Sinulle?" Pia katsoi Rikua kohti ja tuijotti häntä vähän aikaa. Pia käveli häntä kohti hitaasti ja sanoi: "Minulle kuuluu myös hyvää. Miksi et ole puhunut ikinä luokassa tai koulussa?" Riku oli hiljaa ja nojasi tolppaan. "Noh… elämäni on erityinen, mutta en tiedä minkälainen. En ole puhunut pienenä mitään ja kotona joskus puhelen." Riku sanoi.

Pia otti Rikun kädestä ja vei hänet istumaan penkille. "Miksi pidät huppua päässä?" Pia kysyi. "Haluan, koska en halua näyttää kasvojani." Vastasi Riku. "Okei" sanoi Pia. Välitunti loppui ja kaikki muut lähtivät paitsi Riku. Hän jäi istumaan penkille. Pia katsoi ja meni sisälle.

Luokassa opettaja huomasi Rikun puuttuvan ja meni ulos katsomaan oliko hän siellä. Kun hän oli ulkona, hän ei ollut siellä. Hän oli varmaan lähtenyt kotiin. Opettaja palasi luokkaan ja sanoi oppilaille: "Rikua ei näkynyt ulkona. Hän on kai lähtenyt kotiin." Pia harmitti se, koska välitti Rikusta.

Pia pääsi koulusta ja meni istumaan siihen penkille ja siihen kohtaan missä Riku istui. Pialta valui kyyneleitä silmistä. Katolla Riku seisoi. Pia katsoi katolle ja näki Rikun siellä. Mutta kun hän katsoi Rikua tarkemmin, häneltä levisi siivet. Hän kääntyi pois ja Pia huusi hänelle, mutta turhaan. Hän katseli pitkään ja hartaasi.

Seuraavana päivänä koulussa Riku tuli myöhässä. Pia tuli häntä vastaan, mutta Riku väisti hänet. Pia katsoi häntä kun Riku käveli luokkaa. Hän istui paikalleen ja oli hiljaa. Pia katsoi ovella häntä ja ihmetteli mikä häntä vaivaa. Välitunnilla Riku taas nojasi samaan tolppaa ja musiikki pauhasi kuulokkeissa. Pia tuli ulos ja näki rikun nojaamassa tolppaan. Pia olisi mennyt puhumaan hänelle, mutta ei viitsinyt, koska hän luuli ettei Riku puhuisi hänelle. Luokassa oli hiljaista ja opettaja tuli luokkaan. Pia ihmetteli mikä tai kuka Riku oikeasti oli? Tunti alkoi ja kaikki otti kirjat esiin. Pia katsoi Rikua ja muutenkin välitunti alkoi. Ulkona Pia meni Rikulle puhumaan: " Minä näin sinut katolla ja sinulla oli siivet." Riku ei puhunut mitään. Hän käveli pois ja haihtui ilmaan. Pia katsoi kun kaksi höyhentä leijui ilmasta Pian kädelle. Ne olivat Rikun.

White